Syysloman tähtikuvauksia Kainuun erämaassa

Pääsin pitkästä aikaa kuvaamaan hyvin pimeään paikaan Manamansalon saareen Oulujärvelle. Matkaa lähimpään taajamaan, eli Vaalan keskustaan on lähes 30km. Sunnuntain ja maanantain (14.-15.10.2018) väliselle yölle luvattiin kirkasta keliä, joten kasasin laitteet rannan tuntumaan, josta on lähes esteetön näkymä jokaiseen ilmansuuntaan. Tällä kertaa kaukoputken päällä matkusti myös toinen kamera (Canon EOS 60D) ja erittäin valovoimainen objektiivi (Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USM).

Ilta oli poikkeuksellisen lämmin (n. +14C), mutta hieman tuulinen (6-7m/s) ja puuskissa kovempi. Tästä johtuen kaukoputkella kuvaaminen ei onnistunut, koska tuuli heilutti laitteistoa sen verran, että kuvaaminen jäi kameraoptiikan varaan 200mm polttovälillä, jota tuuli ei niin paljoa haitannut.

Illan ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Andromedan galaksi. Sain haalittua valoa kasaan yhteensä 2 tuntia ja 6 minuuttia.

Tekniset tiedot: https://www.astrobin.com/371944/B/

Toisena kohteena oli Seulasten avonainen tähtijoukko. Muita nimiä tälle kohteelle ovat mm. Messier 45, Plejadit, Pikku-otava ja Seitsemän sisarusta. Valoa sain kerättyä vain 1 tunnin ja 24 minuuttia, kunnes kameran akku loppui.

Tekniset tiedot: https://www.astrobin.com/372010/B/