Kolmas avaruuskirja on lähtenyt painoon ja tähtikuvauskausi on avattu!

Kolmas kirja painossa!

Pitkän uurastuksen jälkeen kolmas avaruuskirjani, eli ”Avaruuden arvoituksia – Kaverina Kaukoputkimies” on lähtenyt painoon! Kuvituksen kirjaan on jälleen tehnyt huikea Carlos Da Cruz (http://www.carlosdacruz.com/) ja kustannustoimittajana oli maailman paras Satu Laatikainen (https://satulaatikainen.fi/) . Kirjan on kustantanut Karisto/Otava ja se tulee kirjakauppoihin syyskuun lopussa kautta maan!

…ja tähtikuvauskausi on avattu!

Kirjan lisäksi tähtikuvauskausi on päässyt hyvään vauhtiin ja ensimmäinen kohde oli Kuplasumu, joka sijaitsee Kassiopeian tähdistössä noin 7100 valovuoden päässä Maasta. Kuvauksessa on käytetty Optolong L-eXtreme kapeakaistasuodinta, joka päästää läpi vain Ha (Vedyn emissioviiva punaisen valon alueella) ja OIII (Happi III emissioviiva sinisen/vihreän valon alueella) emissioviivat läpi. Tämä suodin mahdollistaa himmeiden sumujen kuvauksen pääkaupunkiseudun valosaasteessa! Valotusta tässä kuvassa 2 tuntia ja 40 minuuttia!

Toisena kohteena olis Sirppisumu, joka on emissiosumu Joutsenen tähdistössä n. 5000 valovuoden päässä Maasta. Sumu on muodostunut, kun punainen jättiläistähti puhalsi uloimman kuoren poijjes muutama satatuhatta vuotta sitten. Sumun löysi englantilainen tähtitieteilijä William Herschel vuonna 1792. Kuvattu käyttäen kapeakaistasuodinta. Valotusta yhteensä 3h10min.

Tästä on hyvä jatkaa kuvauksia ja odotan innolla uuden kirjan saapumista painosta! Silloin maailman paras ja upein Avaruus-trilogia on valmis:

  1. Tutkimusmatka avaruuteen – Kaverina Kaukoputkimies
  2. Rakettimatka avaruuteen – Kaverina Kaukoputkimies
  3. Avaruuden arvoituksia – Kaverina Kaukoputkimies